Posamično državno prvenstvo v standardnem šahu Bled 2015

HITRE NOVICE

Četrtek, 30. november, Nova Gorica - Kvalifikacijski turnir "Slovenija šahira 2023"

Ponedeljek, 4. december ob 20.00 - 41 spletni turnir

Sobota, 9. december, Tolmin - Regijsko prvenstvo osnovnošolcev

 

Šahovsko društvo Čaven že od leta 2010 vztrajno in sistematično vzgaja mlade šahiste. Delo poteka tako na šolah (šahovski krožki) kot tudi v društvenih prostorih (poglobljeno teoretično in praktično usposabljanje). Uspeh ni izostal. Po dolgih letih sta se državnega posamičnega prvenstva v standardnem šahu, ki je potekal na Bledu od 21. do 27. januarja 2015, udeležila tudi naša šahista Tej Skomina, v kategoriji fantje do 12 let, in Denis Lozar, v kategoriji fantje do 14 let.

Čeprav smo se v društvu podali na prvenstvo s skromnimi sredstvi in temu prilagojenimi cilji, sta Tej in Denis presegla vsa pričakovanja. Tej je z veliko žlico, od igre do igre, zajemal nova znanja in pridobival nepozabne izkušnje, ko je za šahovnico poizkušal pretentati nasprotnika, kar mu je nekajkrat tudi uspelo, saj je zbral 2,5 točke. Denis pa je igral zelo zrelo in nepopustljivo, kodral nasprotnikom lase, zbral 5 točk in zasedel odlično 12. mesto med 27imi šahisti njegove kategorije.

Na koncu še zahvala mentorju Davidu, neutrudnemu Jošku in seveda staršem, saj se brez njihove pomoči Tej in Denis državnega prvenstva ne bi mogla udeležiti.